SCHIPBREUK 'RISICO'

Het ijzeren tjalkschip ‚ÄěRisico", schipper de Jong, van Haverbeest en toebehoorende aan de Binnenlandsche Scheepvaart Mij. te Zwolle, directie Warner en Van der Biezen, dat in de vorige week over den Oostberm van de haven te Cadzand, bij het op de haven komen, werd geslagen, is geheel wrak en als verloren te beschouwen.
De tjalk, die dwars op het strand lag en zoodoende de volle kracht van de onstuimige golven ondervond, is door midden gebroken. De ijzeren kajuit lag een eind verder onderstboven op het strand. Genoemde schipper is Zondag huiswaarts gegaan. Het ongeluk zou gebeurd zijn doordien de schipper door den fellen stroom alleen met het zeil op, op de haven wilde komen.
Het schip dat met pl.m. 200 kubieke meter grint voor de "Watering Cadzand" was geladen, is verzekerd; de lading evenwel niet. Wegens de groote kosten zal men de lading aan haar lot overlaten.
Het schip is onttakeld en zal verkocht worden; dit was ruim een 20 jaar geleden gebouwd. Zondag werd door velen een kijkje gnomen op de strandingsplaats.

Bron: VIissingse Courant, 24 April 1906